Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

0-0 - Resultatet alla är nöjda med

 
                                                                                                                       (Foto: Youtube)
 
Real Madrid utan fixstjärnan Cristiano Ronaldo fick med sig ett fint resultat från Manchester. Men även om man inte lyckades vinna lever hoppet i City-lägret:
- 0-0 är ett farligt resultat för Real, påpekade kaptenen Vincent Kompany.
 
För Zidane skulle ett mållöst möte i Manchester vara ett bra utgångsläge inför returen på Santiago Bernabéu. Med den klara matchplanen att hålla nollan vandrade Real Madrid in på Etihad Stadium och spanjorerna fick matchen exakt dit de ville. En jämn match med två starka försvar slutade utan målskyttar och Real flyger hem till Madrid nöjda och belåtna. Men enligt Pellegrini kan även hemmalaget komma till returmötet med gott mod.
 
- Om man inte kan vinna, tror jag 0-0 är det bästa resultatet, sa City-managern efter matchen.
 
Eftersom bortamål väger tungt var det viktigt för City att hålla nollan på hemmaplan och även något som kan visa sig bli avgörande. På sina fem bortamatcher i Champions League denna säsong har City nätat 10 gånger och med Agüero och De Bruyne i slag har City några äss som kan sätta det viktiga bortamålet.
 
- När vi gör mål i Madrid kommer det bli en helt annan match, menade Kompany och fick medhåll av målvakten Joe Hart.
 
- Vi är inte missnöjda med resultatet utan vi är förberedda på en hård drabbning på Bernabéu och vi kommer vara redo, sa Hart som stod för några matchavgörande räddningar som håller hoppet om en finalplats vid liv.
 
Men City måste även behålla fokus i försvarsspelet, för hemma på Bernabéu är det få bortalag som lyckas hålla tätt. Faktum är att endast tre lag har lyckats med det denna säsong, varav två är Barcelona och Atlético Madrid. Dessutom ska det mycket till för att Ronaldo inte ska stå på motståndarsidan, sugen på att sänka sina lokalrivaler från tiden i England.
 
Gårdagens resultat stärker Reals favoritskap, men sätter inte stopp för Citys dröm. Nu är det upplagt för en tuff kamp i Madrid om en vecka.
 
                              Allt avgörs på Bernabéu. Foto: Cisco Systems GmbH (cc by-nd 2.0)

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera