Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

5 orsaker till att Ranieri lyft Leicester till toppen

Få trodde inför säsongen att de skulle ha någonting med övre halvan att göra, ännu färre att de skulle tillhöra topplagen. Men ingen, absolut INGEN, kunde ens i sin vildaste fantasi tro att Leicester City med fem omgångar kvar skulle leda ligan och vara på väg mot en fullständigt osannolik triumf.

När Claudio Ranieri tillträdde som ny manager i juli var det många som var skeptiska, men nio månader senare är det mycket tack vare italienaren som rävarna raskar mot titeln. Här är fem saker Ranieri gjort som bokstavligen tagit Leicester från botten till toppen.

 Foto: Ronnie Macdonald (cc by 2.0)

1. Förändrat precis lagom mycket

Inför säsongen behövde Leicester en vänsterback, en anfallare, en central mittfältare och lite bredd. Sagt och gjort, in kom Fuchs, Okazaki, Kanté och lite bredd i Benalouane och Inler. Även om de två förstnämnda var klara innan offentliggörandet av Ranieri tror jag nog han hade minst ett finger med i de värvningarna.

2. Spelat på lagets styrkor

Leicester är inget lag som kan rulla ut motståndarna á la Barcelona. Men de har två duellstarka mittbackar i Huth och Morgan, två löpvilliga bollvinnare i innermittfältarna Kanté och Drinkwater samt ett anfallspar med Vardy och Okazaki som agerar helt enligt skolboken: Okazaki möter, Vardy sticker. Då ställer han upp en enkel 4-4-2 med låg försvarslinje och kontringsfotboll. Och ifall det inte fungerar har han ju alltid kreatören Mahrez som kan finta bort hela försvaret och trycka in bollen på egen hand.

3. Kontinuitet

De flesta lag brukar åka på förödande skador under säsongen. Inte Leicester. Det har gett Ranieri möjligheten att ställa upp med samma elva nästan varje vecka, vilket skapat trygghet och en oerhörd säkerhet i vad varje spelare ska göra.

4. Man managment

Som fotbollsspelare själv vet jag hur viktigt det är att man känner förtroendet från tränaren. Ranieri har lyckats få varje spelare i laget att känna hans förtroende och i retur får han arbetsvilja och passion.

5. Ödmjukhet

Finns det någon som inte ler när man lyssnar på Ranieri? Med sin ödmjuka inställning har han inte bara fått laget på sin sida, utan även såväl de egna som motståndarnas fans. Därtill har hans ödmjukhet övervunnit media. Som manager i England är det väldigt viktigt att inte komma på fel fot med tidningarna, fråga bara Louis Van Gaal.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera