Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Än flaxar skatorna

Med en månad kvar av säsongen är det två av Norwich, Sunderland och Newcastle som ska göra Aston Villa det oangenäma sällskapet ner till Championship. Med tanke på det var gårdagens seger mot Swansea vital för Newcastle. Nu blir nedflyttningskampen en nagelbitare ända in på målsnöret.
 
Efter att deras bittra rivaler från Sunderland tog en för dem minst lika viktig seger mot Norwich fick Newcastle också möjligheten att närma sig kanariefåglarna, en chans de tog till vara på. Vinsten var lagets första på över två månader, vilket säger rätt mycket om varför Newcastle ligger under nedflyttningsstrecket.
 
Efter förlusten mot just Norwich för två veckor sedan såg läget nattsvart ut för Benítez och hans Newcastle United. Att förlora den sexpoängsmatchen var verkligen inte vad Newcastle behövde och att det dessutom var ett mål på tilläggstid som fällde avgörandet var förstås extra tungt för Tyne & Wear-klubben. Med sex poäng upp till den sista Premier League-platsen var det många som börjat inkludera Newcastle bland nästa säsongs Championship-klubbar. Därför satt gårdagens seger väldigt fint.
 
Segern var Rafa Benítez första sedan han tog över efter Steve McClaren och den tidigare Real Madrid managern hoppas säkerligen att detta blir den vändpunkt de så desperat är i behov av. För om de kan ta tillvara på sitt nyvunna momentum har de fortfarande chansen att ta den kvarvarande Premier League-platsen.
 
                                                                                                              Hoppet lever på St. James' Park.
 
Newcastle och Sunderland har en liten fördel gentemot Norwich, eftersom de har en hängmatch var att spela. Å andra sidan blir den hängmatchen för Newcastles del en tuff utmaning, då de tar emot Champions League-semifinalisterna från Manchester på tisdag.
 
Men efter den matchen består de följande tre omgångarna för skatornas del av bland annat möten med formsvaga Crystal Palace och nedflyttade jumbon Aston Villa. Två fullpoängare i de matcherna skulle vara livsviktiga, då framför allt Norwich har ett tufft schema med möten mot Arsenal och Manchester United.
 
Som sagt har även Sunderland en hängmatch kvar att spela. Men även om Sunderland är de formstarkaste av de tre nedflyttningskandidaterna, har även de ett klurigt program utan några säkra poäng.
 
Efter gårdagens resultat har skatorna fått ny luft under sina vingar. Men de har fortfarande en lång väg kvar att flyga.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera