Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Cup-titel kan rädda Van Gaals heder - men inte hans jobb

                                                                                                            (Foto: Youtube)
 

Wem-be-ly, Wem-be-ly, we´re the famous Man United and we´re going to Wem-be-ly!

Det var ett tag sedan denna mening i klubbens signaturmelodi stämde in med framgångarna i FA-cupen. Genom en efterlängtad cup-titel skulle Louis Van Gaal kunna rädda någon form av heder, men det ska inte kunna rädda hans jobb.
 
Senast de röda djävlarna vann FA-cupen var för 12 år sedan och trots framgångarna i såväl ligaspelet som i Europa har FA-cup titeln länge varit något som fansen längtat efter och i år har United en gyllene chans att åter få lyfta bucklan. Med Everton, Crystal Palace och Watford kvar i turneringen ska United på pappret vara solklara favoriter att vinna cupen.
 
Uniteds semifinal motståndare Everton är inne i en rejäl formsvacka och har inte vunnit en endaste match sedan deras seger mot Chelsea i FA-cup kvartsfinalen och Martínez sitter om möjligt ännu lösare än Van Gaal. Tränaren som går vinnande ur denna strid skjuter upp beslutet om sitt jobb, medan den andra i princip kan lägga ut sitt hus till salu.
 
I den andra semifinalen möts två uppstickarlag när Premier League-nykomlingarna Watford ställs mot Crystal Palace, även de ett lag i kris. Båda klubbarna imponerade under hösten, men har gått betydligt sämre under andra halvan av säsongen. Medan Watford slog av på takten i och med att man säkrat nytt kontrakt har Palace haft evinnerliga problem att hitta tillbaka till formtoppen. På sina 18 (!) senaste ligamatcher har örnarna bara lyckats ta en trepoängare och har gått från en kamp om Europaspel till en kamp om överlevnad. Även i denna match kan de två tränarnas framtid stå och falla med en FA-cup titel.
 
Trots en svag säsong har Manchester United otroligt nog fortfarande chansen att ta en Champions League-plats. Men även om Van Gaal ofta påpekar det när han får kritik för lagets prestationer ska man komma ihåg att förväntningarna inför säsongen var att vara med i titelstriden och så som säsongen utvecklat sig, där flera av de förväntade konkurrenterna underpresterat, borde United ligga betydligt högre upp i tabellen.
 
Så även om Van Gaal lyckas leda laget till klubbens första titel sedan Ferguson la tuggummit på hyllan så ska holländaren inte sitta kvar på bänken när nästa säsong drar igång, men det skulle åtminstone rädda lite av den heder som han under sin långa karriär jobbat ihop.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera