Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Dags att tala om Atlético som titelfavoriter?

Inför ett kokande Estadio Vicente Caldéron skickade Atlético Madrid ut de regerande mästarna Barcelona ur Champions League. Är det i år Atlético får sin revansch efter den tunga finalförlusten 2014?
 
Diego Simeone har byggt ett lag som är känt för sin arbetsvilja och defensiva organisation, och det var på just det sättet de slog ut Barcelona. I den första matchen lyckades man trots en man mindre och hårt tryck hålla nere siffrorna och sätta sig i slagläge med ett medtaget bortamål - ett bortamål man utnyttjade till fullo i gårdagens retur. Efter att Antoine Griezmann nickat in ledningsmålet i första halvlek kunde det defensivt så stabila Atlético parkera bussen hela andra halvlek och gjorde det med bravur innan man på en kontring, med efterföljande straff, satte 2-0 målet. Över två matcher en helt rättvis seger för Madrid-klubben.
 
                                                                                        Foto: Carlos DelgadoCC-BY-SA
 
Efter matchen menade segerskytten Griezmann att det inte spelar någon roll vem de möter i semifinalen. Och varför skulle det göra det? För Atlético kan besegra vilket lag som helst. Atléticos stabila, hårtkämpande och organiserade försvarsspel är en rejäl nöt att knäcka för alla lag i världen, det kan Barças hyllade anfallstrio intyga. I sina 32 ligamatcher denna säsong har Atlético bara släppt in 16 mål, överlägset minst i La Liga.
 
Med Barcelona ur bilden är det på pappret giganterna Real Madrid och Bayern München som de flesta ser som favoriter att lyfta bucklan den 28 maj. Men de är inga motståndare som skrämmer Atlético. Tvärtom skulle ett derby mot Atlético vara en mardröm för Real, då de under de senaste åren haft stora problem mot statsrivalen. Av de tio senaste mötena lagen emellan har Real faktisk bara gått vinnande ur striden en endaste gång.
 
Ett dubbelmöte mot Simeones lag skulle inte precis vara någonting som Bayern München heller skulle se fram emot med förtjusning. Guardiolas mannar gillar att föra spelet och gör det på ett väldigt effektivt sätt i Bundesliga, men Atlético har visat flertalet gånger att bollrullande inte är någonting som tröttar ut dem. Om de tyska mästarna lottas mot Atlético kommer det att krävas två topp prestationer för att ta sig förbi den röd-vita madridmuren.
 
Genom att slå ut Barcelona har Atlético Madrid fällt den stora förhandsfavoriten. Nu kanske det är dags att de själva får ta över favoritskapet.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera