Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Dags att vakna Barcelona!

Det svänger snabbt i fotboll. För så sent som en månad sedan talades det om en magisk trio hit och en kommande trippel dit. Nu, sex matcher senare, har Barcelona åkt ur Champions League och tappat en säker serieledning. Är Barça på väg att slarva bort säsongen totalt?
 
Efter CL-uttåget i veckan förväntades Barcelona ta sig i kragen och återvända till den vinnande vägen med en vinst mot Valencia, ett Valencia som efter en katastrofal period med Gary Neville vid rodret nu gjort sig av med engelsmannen och ryckt upp sig en aning genom en vinst mot Sevilla i förra omgången. Trots det skulle de inte skapa några bekymmer för katalanerna.
Men det gjorde de sannerligen.
 
Irritationen hos Barcelona märktes tydligt i gårdagens match. Klagande och förtvivlade spelare på planen och en förbannad Luis Enrique vid sidan som hoppade fram och tillbaka när domslut och målchanser inte gick deras väg. För visst fick de chanser att ta till vara på. När en helt omarkerad Piqué fick läget i slutminuterna trodde hela Camp Nou att kvitteringen äntligen skulle sitta. Men nej, de blåröda kom inte närmare än en Messi-reducering.
 
                                          Barças svaga form fortsätter. (Foto: youtube)
 
Atlético Madrid i sin tur satte sina chanser och nu ligger de på samma poäng som Barcelona. Men det är inte enbart ett Madrid-lag som närmat sig, då även Real utnyttjat antagonisternas formdipp och är nu endast en ynka poäng efter.
 
Barça har alltså tappat ett nio poängs försprång. Dock ser det kvarvarande spelschemat gynnsamt ut. Varken Deportivo La Coruña, Sporting Gijón eller Real Betis är lag som vanligtvis ska göra livet surt för Messi & co.
 
Med tanke på de tre titelaspiranternas spelschema är det inte helt otänkbart att en eller flera av dem slutar på samma poäng och då har Barcelona fördelen, eftersom ligan avgörs genom inbördesmöten. Barcelona har övertaget mot såväl de rödvita som helvita konkurrenterna i det området. Även målskillnaden har Barcelona bättre än Atlético, men där ligger favören hos Real Madrid, mycket tack vare Cristiano Ronaldo. En annan fördel kan bli europaspelet, där svåra matcher väntar för både Real och Atlético.
 
Så än ligger allting i Barcelonas egna händer. Men med de två huvudstadsklubbarna flåsande i nacken har utrymmet för missräkningar gått upp i rök och om inte poängen börjar trilla in nu kan även titeln göra det samma.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera