Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Dilly ding, dilly dong - snart firar Leicester natten lång

 

Ännu en vinst, ännu ett steg närmare titeln. Med tre matcher kvar och en, för tillfället, åtta poängs serieledning har Leicester snart förverkligat den dröm som ingen trodde var möjlig.
 
Presskonferansen inför hemmamatchen mot Swansea var speciell. Under hela säsongen har Ranieri betonat vikten av att hållas lugna och att de fortfarande försöker hålla sig kvar i Premier League. Men inte längre. För första gången sa Claudio Ranieri offentligt att Leicester går för titeln:
 
- Hey, man. We´re in Champions League! Dilly ding, dilly dong! It´s fantastic and now we go straigth away, to try to win - the titel.
 
Med Skyttekungen Jaime Vardy avstängd var det många som såg matchen mot Swansea som ett test. Skulle Leicester klara sig utan Vardy? Vem skulle göra målen? Det dröjde 10 min. Sedan var testet avklarat.
 
För mig var det rätt konstigt att folk frågade sig om Leicester kunde göra mål utan Vardy. Ranieris lag är inget en-mans-lag. Ulloa, Kanté, Okazaki...listan på spelare som kan göra mål är lång. Denna match var det Riyad Mahrez som tryckte in det första målet.
 
                                                                                                  Riyad Mahrez (Foto: Youtube)
 
Igår blev algeriern utsedd till säsongen bästa spelare och mot Swansea visade han varför han förtjänar priset. När Swansea-kaptenen Williams gjorde ett misstag var det Mahrez som utnyttjade det och placerade bollen nere i det främre hörnet, otagbart för Fabianski. Och King Power Stadium exploderade återigen.
 
I Viasat-studion lyfte de fram en studie som gjorts i Leicester. Några forskare gjorde ett experiment där man testade ifall marken kring King Power Stadium skakade när Leicester gjorde mål. En studie som gav resultat och visade att Leicester har orsakat några små jordbävningar vid varje mål denna vår.
 
Med det stödet var det aldrig frågan om att Walesarna skulle ha en chans. Matchen slutade 4-0 och nu behöver Ranieri endast fem poäng för att bli guldtränare. Nu återstår deras examensprov: Manchester United borta, Everton hemma och till sist Chelsea på Stamford Bridge. Ett mycket svårt test, men om det är något lag som kan klara detta prov med VG är det Leicester. Och då ska vi också komma ihåg att Tottenham, som numera är deras ändå hot, även kan bomma några frågor.
 
Gårdagens utklassning visade att Leicester inte faller för trycket. Men ifall de vinner Premier League är frågan: Hur många hus står kvar efter den jorbävningen?
 

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera
passionsskrutt.blogg.se

Otroligt imponerad av Leicester men framför allt av Ranieri som är en grym coach!

Svar: Håller helt med! Man kan inget annat än älska den mannen. (Skrev faktiskt något av en hyllningstext om Ranieri tidigare: http://hgerfelth.nextinfootball.se/2016/april/5-saker-ranieri-gjort-som-lyft-leicester-till-toppen.html)
Lo Hägerfelth