Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Everton kommer aldrig bli ett topplag under Martínez - här är orsaken:

                                    Dags att sparka Martínez. Foto: Aleksandr Osipov (cc by-sa 2.0)
 
Förnedrat i gårdagens Liverpool-derby och sju raka ligamatcher utan seger. Everton har det riktigt tungt och nu klämtar klockan för managern Roberto Martínez.
 
Under sin debutsäsong fick Martínez välförtjänt beröm för sitt arbete då han förvandlade Moyes defensiva lag till ett passningsskickligt och offensivt lag. Med detta spel krigade Everton under hans första säsong på Goodison Park om en Champions League plats och trots att man tillslut inte höll hela vägen såg framtiden, med spelare som Coleman, Barkley och Lukaku, ljus ut.
 
Men förra säsongen lyckades man inte motsvara de högt ställda förväntningarna och landade på elfte plats, 25 poäng sämre än succé-säsongen.
 
Besvikelsen till trots såg man det som en mellansäsong där flera spelare inte lyckades nå upp till sin rätta nivå och europaspelet tagit på krafterna. Men med fyra matcher kvar av säsongen ligger Everton än en gång på elfte plats och i år kan Martínez varken skylla på stjärnornas form eller europaspelet. Med sina 18 mål ligger Lukaku högt upp i skytteligan och Merseyside-klubben har inte heller spelat i Europa. Så varför har Everton inte lyckats i år?
 
 Trots en stark trupp motsvarar Everton inte förväntningarna. Foto: Football.ua (cc by-sa 3.0)
 
Efter en hyfsad höst började Everton tappa en massa onödiga poäng. Ni kanske minns den svängiga 3-3 matchen mot Bournmouth i November där man tappade en säker 2-0 ledning? Den matchen blev något av en vändpunkt för deras form då Everton efter det endast vann en av sina nio följande ligamatcher.
 
Under den perioden hade ‘The Toffees’ ett tufft schema, med framför allt  Ligacup-semifinaler, men det är något som en klubb med topp ambitioner ska klara av. Och trots att matcherna inte har duggat lika tätt nu på våren har formen vacklat.
 
En trend som återkommit såväl förra som denna säsong är att man spelat alldeles för många oavgjorda matcher. Martínez har inte lyckats införa en vinnarmentalitet i klubben och om man inte har det hjälper det inte ifall man spelar fin fotboll, vilket är något som även Wengers Arsenal har haft problem med under flera år. För att återvända till toppskiktet behöver Everton vinna fler matcher och kryssar färre.
 
Martínez är inte den person som kommer lyckas införa denna vinnarmentalitet, därför bör Everton sparka Martínez och om de förlorar lördagens FA-cup semifinal mot Manchester United kan hans tid vara ute.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera