Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Framgång ska byggas utav glädje

På söndag kan titeln säkras när Manchester United möter Leicester City på Old Trafford.
Men det är inte United som är på väg att ta hem titel - det är Leicester!
Hur i hela friden har det gått så här för Manchester United? Det är ju de som borde leda Premier League med sju poäng, inte lilla Leicester.
 
Nyheten om att Sir Alex Ferguson skulle lägga av slog ner som en bomb i maj 2013. Många frågade sig: Vart tar Manchester United vägen nu? Tre år senare är svaret uppenbart: åt fel håll.
 
Svaga ligaplaceringar, usla prestationer i Europa och titeltorka är vad som definierat tiden efter legendaren. Moyes fick ta första smällen, Van Gaal kan snart få den andra och klubbens val av manager är en av orsakerna till klubbens kräftgång.
 
 
 Tiden efter Ferguson har varit mörk.
 
När vi summerar säsongen om en månad kan United i bästa fall vara cupmästare och Champions League-deltagare nästa säsong. Med tanke på hur denna säsong sett ut är det otroligt. Men även om Van Gaal lyckas med detta måste United byta manager. Ofta ser man till resultaten när man avgör en tränares framtid, men nu måste klubben kolla på hur spelet ser ut.
 
Resultaten är inte huvudanledning till att fansen rasat. Spelet har varit alldeles för långsamt, för lite passion och framför allt på tok för få mål. Stundtals har spelet sett bra ut, men prestationerna är för ojämna. Van Gaal har inte lyckats införa glädjen och sammanhållningen i truppen som är det absolut viktigaste för att skapa segersviter och nå framgång.
 
Holländaren har klagat på att laget behöver fler kreativa spelare, men Di María har redan kommit och gått och i årets trupp har han Depay till sitt förfogande. Problemet är att han inte har gett de kreativa spelarna förtroende.
 
När Depay gjorde en sagolik match mot Midtjylland trodde fansen att det var hans efterlängtade genombrott. Men efter en mindre bra prestation följande match blev han petad igen. Den sortens spelare behöver känna förtroendet från tränaren för att prestera, men Van Gaal har istället tillintetgjort Memphis självförtroende.
 
                     Glädjen måste återvända till Old Trafford. Foto: Gordon Flood (cc by 2.0)
 
För att återuppliva United behövs en manager som får spelarna att trivas igen. Först efter det kan man börja fokusera på hur man ska förbättra truppen, för utan glädje spelar det ingen roll hur många miljarder man spenderar.
 
Att sparka Van Gaal löser inte allt, men det är ett första steg i rätt riktning som klubben måste ta.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera