Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Jag och United - Ett äktenskap som ingicks utan mitt medgivande

Jag har inget minne av att jag fått välja vilket lag jag ska hålla på, inte vägt fördelar mot nackdelar.
Jag har aldrig närvarat vid någon vigsel, aldrig svarat ja.
Ändå står jag här idag som trogen Manchester United supporter.
Det finns en rätt enkel förklaring till det och det är för att något sådant val inte existerar. Som all annan kärlek är kärleken till en fotbollsklubb inget som man väljer. Det bara händer.
 
                                 Foto: Paul (cc by 2.0)
 
"Varför håller du på dem?"
 
Den frågan får alla supportrar med jämna mellanrum, oavsett lag eller sport. Det är en fråga jag alltid har svårt att svara på. Orsaken är att jag faktiskt inte vet, eller kommer ihåg, när och varför jag började hålla på Manchester United. Det har liksom alltid varit så.
 
Ofta svarar jag att det var min första idol, David Beckham, som förde oss samman. Anledningen till att jag svarar så kan vara för att jag har klart för mig när mitt fotbollsintresse väcktes på allvar. Det var under EM i Portugal 2004 och då blev Beckham min förebild. Men vid det laget hade Beckham redan övergett den röda delen av Manchester för att representera de vitklädda marängerna i Madrid.
 
Så jag vet faktiskt inte varför det blev just Manchester United, men en sak är säker: det har blivit ett lyckat förhållande.
 
Genom åren har vi delat både glädje och sorg. Det bästa året i vårt gemensamma liv måste vara 2008, då jag tänker tillbaka på en fantastisk säsong som nådde sin kulmen i och med en Champions League trofé i Moskva. Framgångar är en stor del av vår historia, präglat av segrar, titlar och legendarer. Det finns en orsak till att vårt hem kallas för drömmarnas teater och det är för att det är där som sagor förverkligas.
 
Men alla förhållanden har även sina motgångar. Känslan av tomhet när Agüero stal Premier League titeln ur våra händer 2012 är svår att glömma. Att tänka tillbaka på minuterna mellan slutsignalen i vår match och motsvarande i deras svider något fruktansvärt än idag.
 
Trots att vi båda stått inför såväl uppförsbackar som nerförsbackar har vi tagit oss an dem tillsammans. Vi går sida vid sida i nöd och lust och inget gör mig stoltare än våra framgångar. Jag väljer att lägga motgångarna bakom mig, då det är de positiva minnena jag kommer att ta med mig när döden skiljer oss åt.
 
De röda djävlarna ger mig glädje, därför älskar jag Manchester United.
 
                                                                                                                Foto: Paul (cc by 2.0)
 

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera