Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Misslyckandet gör Malmö till favoriter

Förra säsongen blev en besvikelse för Malmö FF, ja åtminstone i Allsvenskan. För i Europa bar det hela vägen till Champions League gruppspel. Men även om förra säsongens femteplats inte motsvarade förväntningarna är det just förra säsongens resultat som gör MFF till favoriter i år.

Inför förra säsongen tappade de regerande mästarna flera viktiga spelare. Att bli av med landslagsmeriterade spelare som Emil Forsberg, Simon Thern och Isaac Kiese-Thelin skulle vara tungt för vilken svensk klubb som helst. Även om Hareide fyllde på truppen med goda ersättare blir det alltid någon form av omstart när så många spelare byts ut.

Trots en stark trupp tog förra säsongens Champions League spel på krafterna för Skåne-klubben och man lyckades inte varva resor till Glasgow och Paris med turer till Åtvidaberg och Örebro. Det är någonting man inte behöver lägga lika mycket kraft på i år. För även om man tar sig till Europaspel via en cupseger så tror jag huvudfokuset kommer att läggas på Allsvenskan för att sno tillbaka pokalen från Norrköping och återvända till Europas finrum.

Man har inte heller tappat lika många spelare inför denna säsong. Istället har klubben stärkt truppen med Vidar Örn Kjartansson, som blev norska ligans skyttekung 2014, och Anders Christiansen med erfarenhet från såväl Serie A som Champions League. Därtill har man plockat hem Behrang Safari från Schweiz.

En redan erfaren trupp får alltså förstärkning. För även om MFF åkte på några riktiga brakförluster i Champions League tar laget med sig viktiga erfarenheter som konkurrenterna saknar. Säsongens trupp har en bra mix av unga respektive äldre och så gott som alla har erfarenhet från spel i Europas största klubblagsturnering. Dessutom har många även spelat landslagsfotboll.

Malmö har en bred trupp med styrka i försvaret, snabbhet på kanterna och matchvinnare längst fram. Nyckeln är ändå centralt. Leicester har med all rätt hyllats hela säsongen och en av deras absoluta nyckelspelare är deras bollvinnare N’Golo Kanté. Varje lag behöver minst en bollvinnare och den egenskapen har Malmö i Oscar Lewicki.

Om nye tränaren Allan Kuhn får det att stämma har ett revanschsuget Malmö allt som krävs för att ta hem titeln. Motsvarar de förväntningarna?

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera