Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Mourinho mer lämpad för PSG än United

                                                                                   Foto: In Mou We Trust (cc by nc 2.0)
 
Ryktena om José Mourinhos framtid har varit många och även om de flesta redan antagit att han är på väg till Manchester United har den engelska storklubben inte valt att rekrytera honom än. Nu har ryktena bytt riktning och tagit kurs mot den franska huvudstaden och PSG, en klubb som skulle passa Mourinho som handen i handsken.
 
Mourinho är en av världens mest framgångsrika tränare. Sedan framgångarna med Porto har han rest runt i de europeiska storligorna och plockat åt sig titlar i England, Italien och Spanien. Därför är det inte konstigt att den kontraktslöse portugisen kopplas ihop med flertalet klubbar.
 
Ända sedan han fick sparken från Chelsea har ryktena duggat tätt och den klubb som det ryktats mest om är Manchester United. Men enligt Sky Sports har PSG nu kontaktat Mourinho för att övertyga honom att ta över de franska mästarna istället och Paris skulle faktiskt vara en mer lämplig destination.
 
United är inne i en tung period och varken David Moyes eller Louis Van Gaal har lyckats plocka upp Sir Alex Fergusons tuggummi där han lämnade det 2013. Om Van Gaal lämnar Old Trafford efter säsongen står hans ersättare inför en tuff uppgift där han förväntas slutföra den generationsväxling som påbörjats och att satsa på ungdomar är inte vad Mourinho är känd för.
 
Mourinho är mer känd för att bygga ett lag snarare än en klubb och där är skillnaden mellan vad United respektive PSG behöver i dagsläget. Medan United behöver bygga upp klubben igen är PSG en färdig klubb.
 
Den nyrika huvudstadsklubben har dominerat Ligue 1 de senaste åren och projektets nästa milstolpe skulle vara att vinna Champions League, något som den nuvarande managern Laurent Blanc misslyckats med men Mourinho redan gjort två gånger.
 
Om Mourinho tar över PSG får han en redan vass trupp att jobba med och om han lyckas övertala Zlatan att stanna i Paris kan Mourinho bli mannen som leder Ibra till den där efterlängtade CL-titeln.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera