Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Simeone minns Lissabon och suktar efter hämnd

                                                                                    Foto: Gerard Reyes (cc by-nc-nd 2.0)
 
Lissabon, 24 Maj 2014. Ett förväntansfullt Estádio da Luz väntar på att domaren ska blåsa igång historiens första Champions League-finalen mellan två klubbar från samma stad. Två år senare kan det bli en andra, återigen mellan Real Madrid och Atlético Madrid.
 
Kommer du ihåg hur det gick för två år sedan? Atlético var på väg att krossa sina grannars dröm om den tionde CL-titeln, för att istället ta sin första, när Real fick en hörna i den 93:e minuten. Sergio Ramos hoppade, nådde högst och nickade in kvitteringen till Real-fansens enorma lättnad.
 
Målet var ett riktigt slag i magen för Atlético som sprungit livet ur sig och det märktes i förlängningen. Efter att Gareth Bale satte 2-1 målet rann siffrorna iväg och Diego Simeone kunde inget annat göra än att se på när Real Madrid fullbordade La Décima.
 
Men i år kan han få sin revansch.
 
De båda Madrid-klubbarna ska spela varsin semifinal: Real mot Manchester City, Atlético mot Bayern München och alla chanser till en upprepelse av historien finns.
 
Man vet aldrig vad man får av Manchester City denna säsong. ‘The Citizens’ har varvat prestationer som de mot PSG med bottennapp som senast mot Newcastle. Offensivt har City världsspelare som kan avgöra på egen hand, men försvaret är alldeles för svagt för att stå emot Ronaldo & co. Till skillnad från Citys saknar inte Zidanes försvar kvalité med hjälten från 2014, och tillika kaptenen, Ramos i spetsen.
 
 Ramos blev hjälte för två år sedan. Foto: Ver en vivo En Directo (cc by-sa 2.0)
 
Om engelsmännen ska avancera måste spelare som Agüero och Silva vara på spelhumör och Hart vara lika stabil som mot PSG. Ett lag med dessa spelare har alltid en chans, men jag tror att Reals erfarenhet och spetskvalité kommer att fälla avgörandet. Att mötet avgörs på Bernabéu är också en fördel för spanjorerna som inte ska underskattas.
 
Atlético avslutar i sin tur sitt rödvita dubbelmöte i München, men i detta fall tror jag inte det kommer bli avgörande. För om Bayern ska ta sig igenom Atléticos försvar krävs det att de når upp till sina allra högsta höjder och att Atlético tappar koncentrationen i de avgörande lägena.
 
Få, om något, lag kan stoltsera med ett så kompakt och lojalt försvarsspel som Simeones lag. Kan Guardiola lösa uppgiften? Det kunde inte Enrique.
 
Så jag tror på ett nytt Madrid-derby, denna gång på San Siro. Och du kan lita på att en revanschsugen Simeone kommer att vara taggad till tusen.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera