Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Sommarens stjärnfall har börjat

EM-slutspelet närmar sig med stormsteg och förbundskaptenerna har börjat lägga sina sista pusselbitar inför den kommande trupputtagningen. Men det är också nu som varje skada blir förödande. Första stora stjärnan som fick sin EM-dröm krossad blev Juventus-mittfältaren Claudio Marchisio.
 
 Marchisios skada ett tungt slag för Italien. Foto: Nazionale Calcio (cc by 2.0)
 
Marchiso åkte på en allvarlig knäskada i Juventus 4-0 seger mot Palermo i söndags, som därmed håller honom borta från sommarens slutspel. Ett riktigt mardrömsbesked för Italien och förbundskapten Conte, då Marchsio skulle ha varit en trolig startman i EM.
 
Men det är inte bara Marchisio som tvingas följa sommarens fotbollsfest från sjukbädden. Andra spelare som i dagsläget riskerar att missa turneringen är bland annat Athletic Bilbaos anfallare Aritz Aduriz, som efter en stark säsong  blev uttagen i Spaniens senaste trupp. Men Aduriz EM-hopp fick sig en rejäl törn när han blev tvungen att utgå i Bilbaos Europa League-kvartsfinal mot Sevilla.
 
Ännu en stornation som riskerar att bli av med spelare är de regerande världsmästarna. Bastian Schweinsteiger och Jérôme Boateng har båda dragits med långtidsskador och efter den senaste Champions League-omgången riskerar även Tysklands lovande ytter, Julian Draxler, att missa resan till Frankrike.
 
 Även Draxler kan missa EM. Foto: Michael Kranewitter (cc-by-sa 3.0)
 
Roy Hodgson har också fått viss huvudbry då bland annat målvakten Jack Butland skadade sig i träningslandskampen mot Tyskland och missar EM plus vänsterbacken Luke Shaw som missat nästan hela säsongen på grund av skada, vilket gör hans medverkan högst otrolig. De största bekymren för Hodgson är ändå Jordan Hendersons skadesituation, samt att kapten Wayne Rooney nyligen besökt sjukstugan och satt frågetecken kring sin form.
 
Så även om Marchisios skada kom som en tråkig nyhet för många är det flera stjärnfall som väntar. Frågan är inte om det kommer att hända, utan vem och när.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera