Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Tror du att en match är 90 minuter lång? Då får du tänka om

 
Foto: Paul (cc-by-2.0)
 
Det är någonting speciellt med att gå på fotboll. Men då menar jag inte specifikt att se själva matchen, det kan du göra från soffan i ditt vardagsrum. Jag snackar om stämningen innan och efter matchen.

Känslan att tillsammans med andra supportrar till den klubb du håller på gå med bestämda steg mot arenan är en upplevelse du inte kan vara med om genom tv-rutan. Denna känsla är någonting jag har fått uppleva. En upplevelse jag aldrig kommer att glömma.

Första gången jag var på plats för att se mitt lag spela var på Old Trafford när mitt serieledande Manchester United skulle möta Blackburn. Jag och min familj tog tåget till arenan och under resans gång steg allt fler sjungande United-supportrar på tåget, men det var bara början på uppladdningen.

När vi klev av tåget var perrongen full av fans och det var helt enkelt bara att följa med strömmen, något annat alternativ fanns liksom inte. Ju närmare Old Trafford vi kom, desto fler supportrar fyllde på ledet. Stämningen höjdes i takt med att folkmängden ökade och fortsatte så matchen igenom. Och om du nu tror att stämningen skulle mattas av efter att domaren blåst i sin visselpipa för sista gången så tror du fel. Tågresan hem efter en 2-1 vinst är minst lika minnesvärd.

Hemfärden i ett proppfullt tåg med nöjda fans är nämligen en trevlig färd, åtminstone om du själv hör till den nöjda skaran. En medelålders kvinna som tar ton till ”Take me home, United road” är någonting som fortfarande, 8 år senare, ger mig ett leende på läpparna. Vill du också ha ett leende på läpparna om 8 år? Då ska du gå på fotboll, med betoning på att gå. För uppvärmningen och nedjoggningen är viktig, även för supportrarna.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera