Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Bale frälste Real - igen

                                                    Foto: Football.ua
 
Det blev svårare än planerat, men det blir en repris av Champions League-finalen 2014. Real Madrid vann mot Manchester City med 1-0 och när Real nu går in i slutspurten är man i både CL-final och kvar i titelstriden. Det kan de tacka Gareth Bale för.
 
Tre matcher i rad har walesaren klivit fram som räddaren i nöden. Först mot Rayo, sedan mot Real Sociedad och nu mot Manchester City. Medan fixstjärnan Cristiano Ronaldo varit skadad har Bale på egen hand räddat Marängernas säsong.
 
Efter att Barcelona slarvat bort sitt försprång i ligan har Reals titelhopp väckts. Men för att hålla det vid liv är de piskade att vinna varje match. Därför såg det nattsvart ut när grannen Rayo Vallecano gick upp i en 2-0 ledning för en och en halv vecka sedan. Nu var det upp till bevis för Real. Vem skulle göra målen när Ronaldo inte var med? Svaret blev klubbens andra miljard-man: Gareth Bale.
 
Walesaren nickade först in reduceringen, innan han i den 81:a minuten sprang igenom Rayo-försvaret och avgjorde till Zidanes lättnad, och så sent som en vecka senare var det dags för Bale att komma till fransmannens undsättning igen.
 
Den här gången gjorde han matchens enda mål när han med 10 minuter kvar återigen satte huvudet till och sänkte Real Sociedad. Målet var Bales 19 ligamål denna säsong, vilket är nytt säsongsbästa för världens dyraste spelare.
 
Med Bale i storform gick Real in i returmötet med Manchester City på Bernabeú. Nu var Ronaldo tillbaka, men återigen var det Bale som stal rampljuset när han i den 20 minuten fick en djupledsboll av Carvajal och tryckte in segermålet via Fernandos ben.
 
Den forne Tottenham-spelaren har burit Real Madrid de senaste veckorna och övervunnit fansen igen. En Bale i form är ett hot för alla lag, något som de kommande finalmotståndarna minns med fasa. Det var nämligen just Gareth Bale som forcerade in segermålet när lagen möttes i Lissabon för två år sedan
 
Och om 3 veckor är det dags igen. Då möts Real Madrid och Atlético Madrid på San Siro för att kröna årets Champions League-mästare. Bale blev hjälte 2014 och i denna form är det inte otänkbart att han blir det även 2016.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera