Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Ben Arfas berg- och dalbana - på väg till Barça?

Från frysboxen i Hull till värmen i Barcelona på mindre än två år. Den resan kan bli verklighet för Hatem Ben Arfa.
 
                                                  (Foto: youtube
 
29-årigen har gjort en fantastisk säsong. Med sina 17 mål ligger Nice-yttern för närvarande på en enastående tredjeplats i skytteligan och har varit en av säsongens bästa spelare. Med ett utgående kontrakt har hans prestationer väckt intresset hos flera klubbar som Lazio och Milan, men igår dök ett rykte på en helt annan nivå upp.
 
Enligt franska L'Equipe är Ben Arfa nära en övergång till Barcelona, där han skulle agera back-up till katalanernas Sydamerikanska anfallstrio. Att Ben Arfa sommaren 2016 skulle vara nära Barcelona är imponerande, inte minst med tanke på att han så sent som i januari 2015 fick sitt kontrakt hos Newcastle uppsagt efter en misslyckad lånesejour i Hull City.
 
Fransmannens karriär har innehållit såväl höga toppar som djupa dalar. När Hatem Ben Arfa kom fram i Lyon som tonåring sågs han som en blivande världsstjärna. Varenda storklubb i världen suktade efter löftets namnteckning. Men Hatem valde att stanna i Ligue 1 dominerande Lyon, innan han gick till Marseille 2008. Flytten till den franska kuststaden blev dock inte som väntat och endast två säsonger senare bar flyttlasset vidare till Premier League-nykomlingarna Newcastle United.
 
Men Ben Arfa fick en tuff start i England. Fransmannen fick sin säsong förstörd när han blev brutalt tacklad av Manchester Citys Nigel De Jong. Benet vek sig och benbrottet tvingade honom att spendera nästan ett helt år utanför fotbollsplanen. Men han skulle komma tillbaka starkare.
 
Newcastle-fansen uppskattade Ben Arfas finess och han blev snabbt en uppskattad spelare på St. James' Park. I en match mot Bolton i april 2012 sprang Ben Arfa igenom hela Bolton-försvaret på egen hand och petade in målet som många än idag förknippar hans tid i norra England med. Karriären var äntligen på väg uppåt för den forne stortalangen - men skulle snart svänga neråt igen.
 
Ben Arfas relation med managern Alan Pardew kollapsade och kullminerade när Pardew tvingade honom att spela med reservlaget. Sommaren 2014 lånades Ben Arfa ut till Hull där han fortsättningsvis fick spendera sin tid på bänken och det kom inte som någon överrasking när Hull returnerade honom till Newcastle redan i januari.
 
Situationen hade blivit ohållbar och Newcastle valde att säga upp kontraktet med sin tidigare stjärna och Ben Arfa vände hem till Frankrike. Valet föll på Nice, där karriären återtagit kursen mot toppen och nu kan nästa anhallt alltså vara Barcelona.
 
För 10 år sedan trodde alla att han skulle flytta till en storklubb, så blev inte fallet. Nu, när alla trott hans karriär var över, kan flytten tillslut bli av. Vilken revansch!
 
Hatem Ben Arfa har återtagit en plats i det franska landslaget. Foto: Ben Sutherland (cc by 2.0)

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera