Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Ingen titel i år - men framtiden är Tottenhams

                                                                                                         (Foto: youtube)
 
Eden Hazard satte punkt för Tottenhams titelhopp denna säsong. Men även om guldet inte landade på White Hart Lane i år har Pochettino och Tottenham någonting riktigt bra på gång.
 
I skymundan av Leicesters mirakulösa framfart har Tottenham Hotspur gjort en fantastisk säsong. Att vara med i titelstriden redan i år var inget som managern Pochettino hade tänkt sig. Målet var en Champions League-plats, vilken de tagit med bravur, och Tottenham har en god grund att jobba vidare på.
 
När Mauricio Pochettino kom till London efter en framgångsrik period hos Southampton tog han över ett Tottenham som köpt in en massa spelare för Bale-miljarden. Flera av värvningarna visade sig vara misslyckade och Tottenham var i behov av en rensning.
 
Det tog ett par säsonger, men nu har Pochettino byggt om truppen som han vill och det är inget dåligt bygge han fått till.
 
Med den franske landslagskaptenen Hugo Lloris i mål och en backlinje lett av Toby Alderweireld har Pochettino satt den grund som spikat igen målet denna säsong. 28 insläppta är inte bara ett fint facit, det är bäst i ligan.
 
Även på mittfältet har Pochettino hittat rätt. Genom att flytta upp Eric Dier som defensiv mittfältare har han fått den balansspelare som gör att Eriksen, Lamela och Alli kan uttnyttja sina förmågor på bästa sätt och gett Spurs en perfekt balans mellan defensiv löpvilja och offensiv kreativitet.
 
Men framför allt har Pochettino fått fram den egna produkten som utvecklats till Englands, och kanske en av världens, bästa målgörare. Harry Kane är en spelare som Pochettino kommer att kunna bygga framtiden runt. För det är nämligen Argentinaren som kommer att bygga vidare på denna unga trupp, då han nyligen valt att strunta i intresset från storklubbar som PSG och istället förlängt kontraktet till 2021.
 
 Harry Kane har utvecklats till en spelare av världsklass. (Foto: youtube)
 
Spurs framtidsvisioner slutar dock inte där. Tottenham håller också på att bygga en ny hemmaarena som ska vara klar till säsongen 2018-19. Pochettino har sagt att han planerar att flytta in som mästare och det är absolut inte omöjligt att Tottenham tar hem titeln inom två säsonger.
 
Årets andraplats är inget misslyckande, det var inte i år som Tottenham skulle lyfta bucklan. Tottenham ligger framför i schemat och denna säsong visar att de blir ett lag att räkna med nästa säsong.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera