Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Kan Liverpool bryta Sevillas svit?

                                              (Foto: youtube)
 
Liverpool spelade ut Villareal och tog sig till Europa League-final. Nu ställs de inför den svåraste möjliga utmaningen: de tvåfaldigt regerande mästarna Sevilla.
 
Villareal blev en munsbit för Jürgen Klopps mannar. Merseyside-klubben åkte på en snöplig stopptidsförlust i bortamötet, men Klopp hintade redan då att Villareal skulle få det betydligt svårare på Anfield. Och den inlevelsefulle tysken hade helt rätt.
 
Det dröjde inte längre än sju minuter, sedan hade Liverpool jämnat ut mötet när Daniel Sturridge fick hjälp av ett spanskt ben och fick in det första målet. Engelsmännen fortsatte sedan att trumma på hela första halvleken innan matchen fick sitt avgörande i den andra, då Sturridge frispelades av Roberto Firmino och placerade in ledningsmålet.
 
Kort därefter fick Villareals Víctor Ruiz rött kort och matchen kändes avgjord, vilket Adam Lallana bekräftade när han skickade in Sturridges misslyckade skott och fastställde slutresultatet.
 
Sturridge var alltså inblandad i alla tre målen och att den skadedrabbade anfallaren har hittat formtoppen är vitalt för Klopp. Benteke och Origi i all ära, men Sturridge är flera snäpp bättre.
 
I den andra semifinalen besegrade Sevilla sina ukrainska gäster från Donetsk med 3-1 och säkrade biljetten till ännu en Europa League-final. Spanjorerna har vunnit cupen två år i rad och siktar nu mot en tredje. Kan Liverpool stoppa Sevillas dominans?
 
Sevilla har vunnit Europa League 2 år i rad. (Foto: Getty Images/youtube)
 
Klopp är på väg att få en smakstart på sin Liverpool-karriär. Efter en något trevande start har tysken fått ordning på laget och lyft "The Reds" uppåt i tabellen. Med tre omgångar kvar är man faktiskt bara fem poäng efter Champions League-jagande rivalen Manchester United.
 
Mest imponerande är ändå framfarten i Europa, med utslagningen av Borussia Dortmund som höjdpunkten på resan. Klopps Liverpool har visat att man kan besegra vem som helst, men frågetecknet ligger i lagets kontinuitet.
 
Liverpool har en oerhört hög högsta nivå, men även en oroväckande låg lägsta nivå. Om Liverpool ska ta hem titeln, och knipa den åtrovärda Champions League-platsen som står på spel, måste de prestera som de gjort mot bland annat Manchester City och Everton.
 
Varken Benfica eller Dnipro lyckades stå emot Sevilla, nu är det Liverpools tur att göra ett försök.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera