Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Pep glömde bort att kulor inte dödar spöken

            Foto: Globovisión (cc by-nc 2.0)
 
Tredje gången gillt är inget ordspåk som Guardiola känner till. Efter gårdagens uttåg ur Champions League lämnar Pep Bayern med tre raka semifinal-förluster - alla tre mot spanskt motstånd.
 
2014: Debutsäsongen hos de tyska giganterna såg ut att bli en succé. Efter att ha säkrat Bundesliga-titeln rekordtidigt var Pep Guardiola på väg att leda de regerande mästarna mot den andra raka Champions League-titeln. Men i semifinalen tog det stopp.
 
Peps finaldröm i kras efter en förkrossande storförlust med sammanlagt 5-0 mot Real Madrid. Ancelottis Real kontrade sönder tyskarna för att sedan gå hela vägen och ta hem sin tionde CL-titel.
 
2015: Nytt år, nytt ligaguld och nya möjligheter till revansch. Bayern lekte sig förbi såväl ukrainskt som portugisiskt motstånd innan han ställdes inför en resa hem till sitt kära Barcelona, en hemkomst som resulterade i ännu en besvikelse.
 
Messi, Neymar och Suárez hade fullkomlig lekstuga på Camp Nou och det första mötet slutade med hela 3-0. Pep lyckades inte vända på den berömda steken och katalanerna åkte till Berlin för att plocka hem titeln.
 
2016: Återigen går Bayern som tåget i Bundesliga, men det är i Champions League som framgångarna ekar tomma. Än en gång blev gruppspelet en bekväm resa, innan man vände ett tufft underläge mot Juventus och krånglade sig vidare från mötet med Benfica.
 
Framme i semifinal för tredje året i rad och lotten föll återigen på ett spanskt lag, denna gång stod det Atlético Madrid på lappen och eftersom Guardiola bekräftats som blivande Manchester City-manager skulle detta bli hans sista chans att kröna sin tid i Tyskland med den ädlaste av troféer. Men det spanska spöket skulle komma att visa sig igen.
 
Atlético gick segrande ur den första striden på Vicente Calderón och efter uddamålsförlusten ökade pressen på filosofen, som besvarade kritiken på presskonferansen:
 
   - I have one bullet left.
 
Med de orden ställde han sig i sitt tekniska område för att bryta sig igenom Simeones mur. En gång för alla skulle han bevisa att spöken inte finns.
 
Och allt gick enligt planerna - tills Antonie Griezmann rann igenom och placerade det bortamål som skickar Guardiola till Manchester utan Champions League-medalj.
 
Tre semifinaler, tre spanska motståndare, tre förluster.
 
Igår använde Pep sin sista kula. Vad han inte tänkte på var att kulor inte dödar spöken.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera