Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Sunderlands cirkel fortsätter snurra

                                                  Foto: dkodigital (cc by-nc-nd 2.0)
 
Martin O'Neill, Paolo Di Canio, Gus Poyet och Dick Advocaat. Vad har dessa tränare gemensamt? Jo, alla har räddat Sunderland från en säker nedflyttning. Efter gårdagens vinst mot Everton gör Sam Allerdyce dem sällskap.
 
Arsenals säsongs-cirkel har blivit ett fenomen. Den fungerar kortfattat så här: Arsenal gör ett storköp under sommaren, vilket höjer förväntningarna. Till en början brukar förväntningarna också motsvaras, då Arsenal går bra under hösten och vintern, men när titelkampen ska avgöras svajar "Gunners" och landar till slut på en fjärde plats - innan cirkeln börjar om igen med en stor sommarvärvning.
 
Sunderland har sin egen variant av denna säsongs-cirkel.
 
Även Sunderlands version inleds på sommaren, då flera spelare inhandlas. Till skillnad från Arsenal börjar Sunderland dock sina säsonger på ett katastrofalt sätt och parkerar i bottenskiktet. Sunderlands urusla spel gör att alla tror att de ska falla ur Premier League och länge brukar det även se ut så. Men sedan agerar klubben och avskedar managern.
 
Här börjar nästa fas i cirkeln: tränarbytet. Den nya managern brukar ha några trevande omgångar till att börja med, men sedan får han laget på rätt köl och lyckas på något mirakulöst sätt få det miserabla laget att spela fotboll igen, för att tillslut rädda kvar Sunderland i Premier League.
 
Detta var exakt vad som hände även i år.
 
Denna säsong gjorde Advocaats Sunderland en så ofattbart dålig säsongsstart att experterna var eniga: i år KAN Sunderland bara inte klara kontrakten. Men det kunde de visst det.
 
I oktober övertog Sam Allerdyce det sjunkande skeppet. Big Sam har aldrig blivit nedflyttad från Premier League, men när han tog jobbet i norra England var det många som var beredda att lägga sina slantar på att den sviten skulle brytas. Men nu är det klart att Big Sams svit fortsätter.
 
Vändningen mot Chelsea i den förra omgången kom att bli avgörande i nedflyttningsracet. Medan Newcastle och Norwich tappade viktiga poäng, vände "The Black Cats" ett 1-2 underläge till en 3-2 seger och satte sig själva i slagläge inför gårdagens hängmatch mot Everton.
 
Sunderland kunde med en seger säkra fortsatt Premier League-spel och samtidigt skicka Newcastle och Norwich raka vägen ner till The Championship. Sunderland gjorde proceduren kort och sänkte formsvaga Everton med 3-0.
 
Ännu en gång lyfte Sunderland sig i grevens tid, denna gång med hjälp av Big Sam. Nu är det bara att invänta att cirklen sätter igång igen.

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Fler inlägg av hgerfelth

Kommentera